Italský chránič ramen

Jak by odpřísáhl Luis Suárez, dostat ramenem do zubů zatraceně bolí. Jak by potvrdil Giorgio Chiellini, dostat zubama do ramene bolí víc.

Au au au!

Tohle zná nejen Giorgio(nebo Luis)...
Vrzání rozhoupaného chrupu není příjemné. Před zápasem je možné uklidnit se báchorkou, že když vypadne pár zubů, lze je napěchovat zpět a s trochou štěstí se zas „ujmou”, ale pakliže zoubky chrastí na ledě, báchorky neúčinkují a – na ledě lze koneckonců najít jen takové zuby, které vám za hledání nestojí.

Chrániče zubů Shock Doctor

Máte-li bílé zuby 

Shock Doctor vám je udrží v puse. Mnohovrstvá konstrukce odklání energii nárazu z předních na méně zranitelné zadní zuby. Snižuje riziko tržných ran, otřesu mozku a poškození čelistního kloubu. Vykrojení chrániče umožňuje dýchat pusou i s úplným skusem – v nejvypjatější fázi hry.

Pevný rám chrání před nárazy.

Vnitřní vrstva z tvarovatelného gelu vám umožní chránič přizpůsobit vlastnímu dentálnímu typu.

Aby vás chránič chránil

Vyberte správnou velikost a chránič dotvarujte. Shock Doctor je k dostání o velikosti Youth(do věku deseti let) a Adult(od jedenácti výše). Drobným chrupem a úzkou čelistí obdaření jedinci však mohou s chráničem velikosti Youth dobruslit až k protéze. Obzvlášť, nechají-li si vyjmout osmičky(anebo jim tyto pro úzkou čelist ani nevyrostou).

Dotvarování chrániče

Probíhá v pohodlí domova. Potřebujete hrnek studené a hrnek vroucí vody. Chránič vložte do vroucí vody. Po několika vteřinách jej opatrně vyjměte(nejlépe kuchyňskýma kleštěma, jimiž lovíte párky z kastrolu). Chránič zchlaďte ve studené vodě – na chvíli – aby nepálil, ale zároveň zcela neztuhl.

Nasaďte jej na horní zuby.

Skousněte – lehce – abyste chránič přizpůsobili horním zubům. Spodní řada by se do něj zvenčí měla mírně otisknout. Po vyjmutí zchlaďte ve studené vodě – tentokrát dotuha, abyste zachovali získaný tvar. K ještě přesnějšímu dotvarování proces zopakujte. K ochraně fotbalového světa pak přesvědčte Luise, aby si chránič Shock Doctor koupil a dotvaroval taky. 


Foto: Marc Methot / flickr.com